Bahti - Italia Stock Exchange



Paling nyebar wangun saka panentu saka deviden ing awis

Supaya ngarang kanggo saben ukuran saka bahti sing bagéan saka mediawiki perusahaan nemtokaken kanggo dibagek kanggo sawijining saham ing mburi saben wektu accounting minangka bayaran saka ibukutha nandur modhalLan' biasa patemon umum pemegang saham, sawise gadhah disetujoni budget, nemtokake wektu, proses lan jumlah bathi kanggo disebaraké. Majelis nemtokaken jumlah mediawiki mbagekke minangka bahti sawise persediaan saka jumlah kanggo bakal diparengake kanggo legal cadangan, lan sawise pengirangan saka sembarang luwih daktulis kanggo digunakake kanggo reinvestment utawa tujuan liyane saka perusahaan.

Ing indeks bakal didandani kanggo bahti

Majelis uga mutusaké ora kanggo dibagek bahti ing supaya kanggo reinvest bathi utawa kanggo nutupi losses lan nambah utang ing portofolio ndhuwur.

Padha bisa disebarake uga ing wangun saka tumindak: ing cilik saka enggo bareng anyar, distribusi bakal liwat free tambah ibukutha. Diwasa tengen kanggo awis bahti saham sing ndarbeni tumindak ing dina bukaan ing kang judhul mati coupon. Bahti wis dikenali kanggo saham sing kagungan enggo bareng saka Monte Titoli S. a. Kang listing saka tumindak saka jinis 'tel quel', rega nuduhake kalebu mediawiki, mulane, ing dina saka ex-bahti, rega nuduhake bakal suda dening jumlah witjaksono kanggo bahti (judhul bakal quote ex-bahti). Yen saham nemtokaken kanggo advertisement, antarane ex-bahti tanggal lan tanggal pembayaran saka securities diduweni, kang bakal makaryakke hak kanggo ngumpulake bahti. Ing dina saka pembayaran banjur bakal nampa materially jumlah cocog kanggo bahti suwek. Patemon pemegang saham sing tembé-mburiné financial statements bakal, ing cilik saka distribusi saka deviden, tanggal pembayaran kang umume telung bisnis dina saka tanggal njupuk-mati. Tanggal detachment lan pembayaran saka bahti sing, nanging, diatur kanggo Tanggalan saka italia Simpenan ijol-ijolan. Duwe tabungan enggo bareng kudu nampa deviden tambah dibandhingake kanggo kang nyekel saham biasa. Kanggo sing duwe enggo bareng luwing seneng, nanging, iki mung kamungkinan. Bahti bisa dadi biasa utawa srengenge katon padhang.

Saka perspektif bisnis biasa bahti nuduhake sing njedhul saka bathi.

Ing cilik saka srengenge katon padhang bahti saham, saham, wis tugasaken ora dadi luwih nuduhake bathi digawe sak taun financial, minangka bagéan saka likuiditas saka cadangan perusahaan.

Iki bisa niru saka pranata digawe ing sadurungé taun, ing advertisement saka perusahaan cabang utawa dadi gara-gara perusahaan liyane sastranegara.

Saka titik tampilan saka tax srengenge katon padhang deviden klad saka distribusi saka cadangan, nuduhake premium utawa kapentingan imbuhan, ora tundhuk pajak.

Nanging, minangka regards pajak saka deviden biasa, kita kudu mbedakake antarane investasi kanggo qualified lan non-qualified. Ing kasus page, sewidak saka bahti ditampa tax-exempt nalika patang puluh tundhuk cilik tingkat saka income individu earner. Ing cilik saka non-investasi qualified deviden ditampa dening pemegang saham taxed ing lengkap karo mesthi withholding saka. Kajaba kanggo wong-wong saka italia perusahaan, deviden asal saka manca sing tundhuk kanggo nahan, lan pungkasanipun kagelar. Yen deviden teka saka perusahaan penduduk utawa domiciled ing Negara utawa Wilayah gadhah a tax luwih regime (sing gadhahanipun kanggo dadi-disebut dhaftar Ireng), tax ditrapake ing jumlah total bathi lan income liyane ditampa, kajaba perceiver nduduhake sing saka awal partisipasi wis ora wis angsal ing supaya kanggo localize income ing Negara karo luwih murah pajak. Minangka regards pajak saka deviden ing mburi perusahaan, ana sing beda gumantung ing apa kemitraan utawa peserta-simpenan perusahaan. Ing kasus page, deviden kontribusi marang tatanan saka income bisnis menyang ombone saka patang puluh saka jumlah total, preduli saka apa qualified shareholding utawa ora. Ing cilik saka perusahaan, padha ora seneng tax kredit, nanging kewajiban witjaksono kanggo: deviden ditampa, mulane, kontribusi marang tatanan saka income keno pajek kanggo jumlah witjaksono menyang lima. Yen perusahaan mbayar bahti, bahti wis sawijining markas ing tax wis, kewajiban saka dikenali mung yen Revenue netepake yen pangentukan padha tundhuk pajak ing negara 'biasa pajak'. Borsa Italia wis ora tanggung jawab utawa hukuman kanggo isi situs iki kanggo akses, lan ora tanggung jawab kanggo informasi sing. Miturut ngakses link iki, italia Stock exchange ora dimaksudaké kanggo solicit tumbas utawa nawakake ing negara endi wae dening sapa.