Iku tansah prentah kanggo mbukak akun saiki ing condo



Ing wajib alam saiki akun saka ampang

Ing sasi anyar kita wis teka kanggo kantor nomer akeh pitakonan bab lampu bukaan saka akun bank saka ampangIng sinau iki kita nyoba kanggo nggawe titik ing disiplin anyar nyoba kanggo njlentrehake sawetara saka liyane kontrovèrsial aspèk lan rembugan ing prakara. c, paragraf, menehi sing tansah administrator kanggo mindhah monies ditampa ing sembarang kapasitas dening co-pihak sing nduweni utawa dening pihak katelu, uga sembarang judhul kasedhiya ing atas saka ampang, ing tartamtu saiki akun, kantor pos utawa bank, digawe kebayar kanggo ampang. Iku anyar, amarga sadurunge reformasi, ana aturan imposing kuwi kewajiban.

Nanging iku ora absolute anyar, amarga sadurunge hukum wis digawe iku cetha yen administrator iki dibutuhake kanggo mili kanggo pembayaran saka ampang unit ing darmabakti lan kapisah akun saiki ing jeneng ampang kang diterbitake,"supaya sing uga njedhul saka kebingungan antarane warisan saka macem-macem manajemen badan kang diterbitake".

c, kang menehi kanggo naleni alam saka gambar

Ing laku, Legislatif wis ditulis ing ireng lan putih apa wis ngandika, liwat pretoria, dening mbusak sembarang mangu-mangu bab anane kewajiban ing pitakonan.

Naleni alam pakewuh.

Ing aspek saka tata letak anyar iku turunan saka"kabutuhan transparan sing, kang weruh saka pangayoman saka tengen saben co-pemilik kanggo verifikasi panggonan sing disbursements, tanpa gati kanggo nyata lan konkrit target jumlah sing padha, dening lack saka irregularities ing manajemen dana, disetujoni saka financial statements dening patemon pemegang saham '"(Pengadilan saka milan. Standar nompo utomo karakter, dikonfirmasi dening seni, paragraf, c. c, uga dening bisa angger-angger saka perjanjen alam, sing diadopsi utawa ditampa dening kabeh condo.

Resolusi authorizing non-bukaan saka akun saiki saka ampang apa-apa.

Saka ciri ndhuwur-kasebut nderek sing keputusan karo kang déwan saka co-pihak sing nduweni authorizes administrator kanggo ora mbukak akun saiki saka ampang bakal dadi bener. Minangka kaya, iku bisa tampil dening wong sing wis kapentingan (malah dening pihak katelu utawa dening co-pihak sing nduweni sing milih ing sih), lan ing sembarang wektu (malah ngluwihi periode telung puluh dina, sing seni. menehi mung kanggo ing mréntahaké saka résolusi sing bisa dibatalake). Mulane, majelis bisa maneh èfèktif dispense administrator saka kewajiban kanggo mbukak akun saiki saka ampang (Cass. Mbukak lan nggunakake akun saiki. Administrator mulane, sanalika sawise janjian, sampeyan kudu pindhah menyang bank utawa kantor pos kang nganggep luwih trep (kajaba ing cilik saka tartamtu rujukan saka majelis) lan mbukak akun saiki saka condo. Kajaba iku, administrator anyar, kanthi resolusi saka janjian, kudu nerusake kanggo owah-owahan ing header saka akun saiki wis wis dibukak dening para leluhur. Pakewuh, nanging, ngandika apa-apa bab praktis rincian saka nggunakake akun, kang, nanging, bisa jumbuh diatur karo resolusi ad-hoc majelis utawa ing ampang peraturan. Kewajiban saiki akun saka ampang uga bener kanggo cilik condomìni. Bukaan saka akun saiki saka ampang iku sawijining kewajiban sing dumateng ing wong administrator, lan ora ing condo. Tansah iki uga ana preduli saka nomer condo: yen ana administrator kudune diangkat dening patemon pemegang saham', njupuk wektu (lan ora mung) tansah kanggo mbukak peserta akun. Mulane, yen janjian saka administrator mung optional (condomìni nganti wolung condominiums) kewajiban sing ujian bakal mung aplikasi yen patemon umum wis kudune dados administrator, wakil legal saka ampang.

Ing cilik ngelawan, nanging, bakal ora ana kewajiban kanggo mbukak akun saiki, kang, maneh, iki tugas dening administrator.

Setelan iki uga ditrapake kanggo kasus kang ampang wis ngatur dening co-owner"akting"administrator.

'Tumindak' atypical tokoh sing bisa uga ora malah ana, amarga ing anané saka administrator 'kabeh peserta duwe hak kanggo melu ing administrasi umum property' (art. lan, banjur, kabeh carane akeh condo lan iki, ing siji, bisa ngumpulake iuran, mbayar tagihan, ngatur expenses, lan sapiturute, Nalika ngandika saka cilik condomìni uga ditrapake, ing asas, kanggo condomìni karo luwih saka wolung komponen, kang janjian saka administrator prentah. Yen majelis ora nindakake iku, seni, paragraf, c.c. ing janjian saka administrator digawe dening pengadilan, nanging mung"ing usulan saka siji utawa luwih condominiums, utawa administrator sing wis metu. Mulane, siji bisa hypothesize kahanan kang condominiums setuju, malah tacitly, ora kanggo milih administrator: nganti ana unanimous kesepakatan, ana ora bisa malah janjian dening pengadilan.

Uga ing kasus tartamtu, ing anané saka administrator, ana bakal ora ana kewajiban saka opening akun bank saka ampang.

Setelan mung diarani wis gegeran dening wong-wong sing aran iku perlu kanggo ngluwihi kewajiban kanggo kabeh condomìni, malah ing anané saka administrator, kanggo mesthekake biasa lan transparent basis ing bangunan apartemen. Nanging, teks saka seni. ora koyone kanggo ngidini kanggo kuwi sing godhongé amba interpretasi. Sanksi ing cilik saka non-opening utawa nggunakake akun saiki saka ampang. Ing bab administrator sing ora nepaki kewajiban kanggo mbukak lan utawa nggunakake akun saiki saka ampang saben ampang katelu bisa njupuk tindakan legal (bisa sawise formal warning), takon kanggo paukuman saka administrator kanggo nepaki, saliyane kanggo ganti rugi saka kerusakan, yen iku meets syarat sing cocog. Gagal kanggo mbukak, utawa nggunakake, saiki akun uga tumiba ing kasus serius irregularities minangka kadhaptar dening seni, paragraf, c.c. saged mbenerake panjabutan saka administrator janjian. Panjabutan, nanging, bisa uga bakal dibutuhake ing cilik saka mismanagement saka akun"ing proses kang ora umum kamungkinan saka kebingungan antarane aset saka ampang lan aset pribadi administrator utawa liyane condo."(art, paragraf, ora, c.c.). Panjabutan bisa mutusaké ing saben wektu dening majelis, karo mayoritas padha kasedhiya kanggo janjian saka administrator, utawa bisa dadi dhawuh dening pangadilan ing mréntahaké saka saben ampang. Kewajiban saka sesanti lan pangayoman privasi Ing pasuryan saka kewajiban saka openness lan nggunakake akun saiki saka ampang, ana, uga, tengen saben co-pemilik bisa mrekso lan njupuk salinan, ing beyo dhewe, mesti reporting(art, paragraf, c.c.). Administrator nolak akses langsung menyang akun saiki saka ampang.

Kene sawetara bisa kanggo obat kanggo nglindhungi piyambak Punika migunani kanggo reiterate kene sing seni.

ngidini saben co-pemilik kanggo ndeleng lan extract salinan mesti reporting kanggo administrator. Kados apa iki pitados ing sasi, banjur ampang uga ora aplikasi langsung menyang bank utawa ing kantor post kanggo njaluk statement saka akun. Tinimbang, sampeyan kudu ngirim request khusus kanggo administrator, sing banjur bakal njupuk kaca dhokumèntasi kanggo bank e-mail (cf.

Papan saka Arbitrasi, Banking lan Financial, kaputusan ora.

Panguwasa, privasi, newsletter ora. Minangka kanggo obat marang administrator sing ngalangi tengen sesanti, malah ing anané saka angger-anggering torèt, bakal dianggep kanggo aplikasi sing padha sanksi kanggo gagal kanggo mbukak utawa nggunakake akun. Co-pemilik ngangap bakal bisa kanggo tumindak ing pangadilan kanggo paukuman saka administrator kanggo nepaki, saliyane kanggo ganti rugi saka kerusakan, yen iku meets syarat sing cocog. Uga, prilaku defaulting administrator uga bisa kanggo ngatur hipotesis serius irregularity kamungkinan kanggo mbecikake panjabutan saka janjian, minangka gantos kanggo umum kewajiban amarga rajin saka sah miturut wakil seni. Opening a tampilan saka haram, apa kanggo katon kanggo nglindhungi hak. abad rong puloh c. c, kanthi irah-irahan jenis windows, ngandika: windows, utawa liyane lowongan ing ngisor sabanjuré ana rong jinis: lampu, nalika padha menehi.