Ing pengadilan saka mréntahaké



Pengadilan saka mréntahaké (utawa pengadilan saka mréntahaké), ing akeh sistem legal, iku pengadilan wewenang kanggo netepake ing bandhing marang pengadilan. Ana bisa dadi siji pengadilan utawa macem-macem pengadilan, saben tanggung jawab kanggo wilayah geografis (contone, ing Italia ana rong puluh-enem kecamatan ing Pengadilan saka Mréntahaké) punika unik, ngendi pengadilan pungkasan kayataAna uga pengadilan saka mréntahaké khusus ukum winates kanggo prakara tartamtu: mikir saka pengadilan saka mréntahaké, administratif prancis utawa militèr Pengadilan saka mréntahaké ing italia. Pengadilan of assizes saka mréntahaké, kang saiki ing sawetara yuridiksi, kayata Prancis lan Italia, pengadilan kayata kapindho kanggo pengadilan assizes. Asring, ing pengadilan saka mréntahaké pengadilan kayata kapindho, disebut marang kanggo netepake minangka asil saka mréntahaké saka paukuman ditanggepi dening pengadilan of instance lan menehi keputusan bisa nyuwun marang ing pengadilan supreme utawa saka pengadilan saka cassation, minangka pengadilan pungkasan kayata. Ing sawetara umum hukum yuridiksi, nanging, ing pengadilan saka mréntahaké (utawa pengadilan appeals) pangadilan pungkasan kayata, lan, ing kasus iki, sebutan saka pengadilan supreme bisa lantaran kanggo pengadilan saka bahan murah (supaya ing Negara New York, nalika Texas lan Oklahoma duwe pengadilan pungkasan kayata kanggo sipil, supreme pengadilan, lan siji pidana, pangadilan pidana appeals). Ing sistem legal saka hukum perdata, pengadilan saka mréntahaké, umume, sing pengadilan nyoba, amarga iku nemtokaken ing kabeh aspèk saka cilik, loro ing pitakonan saka kasunyatan minangka ing wong-wong saka tengen, nyantosakaké pronunciation tampil utawa ngganti karo sawijining. Ing umum hukum yuridiksi, nanging, ing pengadilan saka mréntahaké duwe kesempatan winates kanggo review masalah saka kasunyatan ditemtokake dening pronunciation tampil, lan supaya sing ateges hakim saka legitimasi. Uga ing sistem legal saka komunis serikat, mréntahaké cenderung dadi winates kanggo ngontrol mung legality saka paukuman ing mréntahaké Kejabi kang menehi kritik ing mréntahaké, pengadilan saka mréntahaké uga banget dadi wewenang minangka pengadilan of instance kanggo tartamtu subjek.