Tahanan administratif (Israel)



Pakewuh wis ora wis dibenakake lan isih ing pasukan

Tahanan administratif punika langkah saka watesan saka kebebasan individu applied kanggo alasan safety

Ing urut saka Israel langkah iki adhedhasar Hukum ing panguwasa ing negara saka darurat) berlaku ing taun sak british mandat Palestina, lan dibenakake ing taun.

Ing taun Knesset ing plenary session, diundang Komite kanggo Konstitusi, Hukum lan Kaadilan kanggo nyiapake a bill kanggo mbubuti saka tahanan administratif ing basis saka nglanggar demokratis prinsip. Miturut B tselem, Tengah, israel informasi kanggo hak asasi manungsa ing wilayah dikuwasani, mbubuti iki ora bisa minangka aturan njabat minangka basis legal kanggo pamaréntah militèr sing ana ing pasukan kanggo warga arab Israel. Negara tahanan administratif digunakake utamané ing kasus endi clues kasedhiya kalebu informasi dijupuk dening liya saka layanan rahasia (utamané ing Shin Nang), lan ing kasus ngendi nyoba umum bisa ndeteksi informasi dianggep dadi keamanan dening pasukan israel. Iku utamané applied kanggo miturut omongane uwong militant pro-palestina lan sing accomplices, lan ana uga applied kanggo warga israel (contone, ing ngisor iki paten pinaten saka Yitzhak Rabin). Mentri pertahanan wis panguwasa arep detentions administratif kanggo periode ing keluwihan saka enem sasi yen iku nganggep sing ana ragionevele kamungkinan sing ing subyek bakal mbebayani nasional keamanan. Langkah tahanan administratif bisa nyuwun ing pengadilan negeri lan, yen ditolak, kanggo pengadilan supreme saka Israel. Distrik pengadilan bisa njabut tahanan yen pracaya yen kuwi ngukur dileksanakake kanggo macem-macem alasan dening keamanan nasional (kayata biasa kadurjanan, acara, lan sapiturute). Ing umum pengawasan ing bener pelaksanaane hukum dumunung karo Departemen kehakiman. Ing gisik kulon lan ing Gaza Strip, saben panglima tentara bisa ngetokake urutan saka tahanan administratif, kang bisa nyuwun ing lokal pengadilan militer lan, yen rek, kanggo pengadilan supreme. Uga ing kasus iki, supaya iki bener kanggo nem sasi, nanging uga bakal gawe anyar moho dening panguwasa. Israel iku adhedhasar nggunakake tahanan administratif ing wilayah dikuwasani artikel saka Papat Geneva Konvènsi sing serikat,"yen manggoni Daya nganggep perlu, kanggo utomo alasan keamanan, kanggo njupuk ngukur safety menyang wong dilindhungi, iku uga ing paling nemtokke dipeksa karesidenan utawa nerusake kanggo sing internment.".

Nanging, miturut wakil presiden Dewan eropah, Luisa Morgantini,"tahanan administratif wis diijini dening hukum internasional, nanging mung karo watesan abot kanggo sawijining aplikasi, ing supaya kanggo nyegah bebaya kanggo keamanan nasional dituduhake dening tartamtu individu.

Israel wis, nanging, tau kasebut kritéria kanggo kang wis ditetepake konsep 'nasional keamanan'. Mulane, nggunakake tahanan administratif nerak watesan sing diwenehake dening hukum internasional". Miturut laporan Pbb khusus rapporteur Yohanes Dugard,"wiwit taun, padha wis dikunjara luwih saka. palestina Saiki ing pakunjaran israel ana ing kabeh bab. tawanan, kalebu bocah cilik, wanita, patang puluh papat anggota saka Palestina Legislative Council, lan kira-kira wolung atus wong ing tahanan administratif". Ing sangang sasi juli, Ketua-ing-kantor dewan eropah, Jean-Pierre Jouyet, nyatakake"Dewan telpon ing Israel kanggo nggarap wujud gagasan, ing tartamtu minangka prioritas pembebasan wanita, anak, lan wakil ajeg kapilih, sing ana ing pakunjaran utawa ing tahanan administratif".