Titik saka regejegan



Regejegan iku istilah sing ngetik basa umum ing mburi suwidakan, iku wis sijine ing hubungan menyang kedadean, kang diwiwiti ing pungkasan suwidakan, elinga carane taun protestPancen, diwenehi sing historis lan rencana kanggo mindhah saka sosial lan politik - wis nandur modhal akeh bangsa-bangsa, kalebu Italia, ngepasi karo lair saka page youth obahe lan ing baris karo apa iki kedados ing wektu sing padha - malah yen karo motivasi beda - ing negara kayata Amerika Serikat (Perang Vietnam lan perang kanggo hak-hak sipil), Prancis, Jerman lan Walanda (claims saka mahasiswa).

Sewidak wolung iku istilah kang umume ngenali, kanggo homogeneity saka sawetara isi lan kanggo simultaneous fokus saka kabeh saka sawijining utama kawujudan ing course saka taun, pesawat kabèh sosial upheaval lan budaya, adhedhasar pesawat saka prinsip saka egalitarian lan libertarian, arang banget radikal, kang kena negara karo macem-macem budaya lan politik rezim beda banget saka saben liyane (saka Sosialisme kanggo Komunisme lan Anarchism). Slogans marang perang Vietnam lan, thanks kanggo sawetara saka lambang revolusioner panginten, minangka Mao Tse Tung, Ho Chi Minh, Lenin, Martin Luther King lan che Guevara, iku diiringi kumrungsung sosial saka kabeh generasi, uga, akeh, sing, kanggo pisanan ing sajarah, iki nyepakaké kanggo ngetik massa ing donya saka karya, tanpa kepingin kanggo nandhang sangsara nindhes saka generasi sing wis sadurungé nindhes ditulis ing hukum lawas-gaya saka wektu perang (Donya II), kang isih ing vogue.

Kulon pemerintah padha unprepared kanggo ngrampungake karo unprecedented kahanan, lan, kanggo brief wektu sajrone mahasiswa protest gandheng karo kelas apa, reacted ing loro jubin sing béda-béda: repressing dening pasukan mahasiswa kerusuhan lan buruh ing kothak lan ing proses saka reformasi sistem pendidikan ing arah dibutuhake dening kumpulan, lan looking for perjanjian karo kumpulan perdagangan, ing amal saka gaji mundhak, kang duwe pengarep-arep, amarga saka rampant inflasi sing pemerintah sing ora kontrol. Ing Italia gerakan, ing sekolah, kabuka kanggo siswa, pustaka sing dilindhungi undhang-undhang dening profesor, tambah financial sepindah lan beasiswa kanggo kuliah expenses kanggo kulawargané karo sedheng income, lan nyariosaken anyar, Déwan saka Institute, majelis umum saka siswa ing sekolah kanggo ngrembug masalah lan arep ing. Ing negara paling, ing kedadean iki short-urip lan sampeyan sgonfiò ing course saka utawa Ing Italia kedadean lair tanpa pas orientasi politik ing magepokan karo wutah saka kedadean saka beatnik, minangka wangun impatience saka muda kanggo diwasa generasi sing dipuntudhuh saka kang bearers ana-minded lan repressive. Kontemporer politik acara, kayata pengalaman Tambroni pemerintah (kang ing taun -ngasilaken ing kasar populer diakhiri ing sawetara italia kutha-kutha, kalebu Genoa), digawe mboko sithik weruh saka gerakan kang, uga minangka depository saka kuna angka (kaya anti-fascism saka woh saka resistance), bearer saka angka liyane lan kamungkinan kanggo krungu dhewe voices kanggo mimpin sosial claims. Kuwi claims, nanging, padha ora ditulis ing biasanipun circuit lembaga lan partai nanging langsung ing squares Padha PCI, asring kritis saka gerakan lan isih biso kanggo ngerti kanthi alasan, ana obyek lan ora subyek saka complaint. Minangka akeh minangka amerika serikat ing sawetara tartamtu tema kayata tentrem lan anti-fascism, saka pengaturan titik tampilan, wong enom padha dipérang dadi akeh kelompok lan tatanan, nalika ora malah anyar katelu, saka macem-macem orientations, lan sok-sok ing konflik antarane wong-wong mau. Ing wektu sing padha, uga ing reaksi kuwat rangsang saka ekstra-parlementer kiwa, masyarakat uga dikembangaké sawetara kelompok muda nemen tengen. Kedadean, nanging, durung mungkasi karo mburi saka 's lan ing kasunyatan saya tambah ing kakiyatan ing ngisor iki taun, sik njongko tingkat politik tawuran punika unik ing donya. Akeh organisasi lan wong aktif ing 'Regejegan' padha bakal golek piyambak ing perjuangan politik saka ing ngisor iki taun, kadhangkala banget getih.